“Демократична България /ДБ/ ще атакува  в Конституционния съд промените в Изборния

...
“Демократична България /ДБ/ ще атакува  в Конституционния съд промените в Изборния
Коментари Харесай

Атанас Славов: ДБ ще атакува Изборния кодекс в Конституционния съд

“Демократична България ” /ДБ/ ще атакува  в Конституционния съд промените в Изборния кодекс, разгласи в зала депутатът Атанас Славов. За внасянето на конституционна тъжба са нужни подписите на най-малко 48 народни представители. Затова Демократична България ще търси поддръжка от всички парламентарни групи.

“Машинното гласоподаване е нереалност, такова няма, то е анулирано. Гласуването с машина и с хартия е неравнопоставено даже и поради това, че отрязъкът от машинния избор е 10 пъти по-малък от хартиената бюлетина. Има и несъгласие сред форма и наличие - вотът с машина официално е машинен, само че съдържателно не е ”, уточни доцент Славов. Провокиран от социалиста Борислав Гуцанов, че измененията дават отговор на европейските полезности, доц Славов отговори, че не е част от европейските полезности да имаме стотици хиляди недействителни бюлетини и прикани депутатите за рационално комбиниране на хартиеното и машинното гласоподаване, което да не унищожава машинното.

“Ще поддържа ветото на президента върху измененията в Изборния кодекс, тъй като то е в полза на цялото общество ”, сподели преди този момент в изявлението си от парламентарната естрада депутатът от Демократична България Надежда Йорданова. По думите й измененията в Изборния кодекс нанасят голяма тройна вреда - срутват доверието в изборния развой, нарушават духа и буквата на закона и са проява на политическо двуличие.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР